Blog

Σκέφτεσαι το μέλλον; Σκέψου την Κρυοσυντήρηση και φτιάξε οικογένειά, όποτε εσύ θέλεις!

Η κρυοσυντήρηση είναι μια μέθοδος που δίνει τη δυνατότητα σε άνδρες και γυναίκες να διατηρήσουν τη γονιμότητά τους και να φτιάξουν οικογένεια όταν αυτοί το επιθυμούν. Η κρυοσυντήρηση αφορά ωαρία, σπέρμα αλλά και έμβρυα. Έτσι, “παγώνουμε” τον χρόνο και διατηρούμε τη δυνατότητα αναπαραγωγής για το μέλλον.

Είναι η Προγεστερόνη, η ορμόνη κλειδί για την ετοιμασία του σώματος για εγκυμοσύνη;

Η απάντηση είναι ναι, η προγεστερόνη παίζει αδιαμφισβήτητα έναν κρίσιμο ρόλο στην προετοιμασία του γυναικείου σώματος για την εγκυμοσύνη, άρα και στην γονιμότητα. Παράγεται κυρίως από τις ωοθήκες. Παίζει σημαντικό ρόλο σε διάφορες διεργασίες που σχετίζονται με την αναπαραγωγή.

Εξελιγμένες Λύσεις Εξωσωματικής Γονιμοποίησης IVF για Άνδρες με Προβληματικό Σπέρμα

Τι σημαίνει Προβληματικό Σπέρμα; Το “προβληματικό σπέρμα” είναι ένας γενικός όρος που αναφέρεται σε διάφορες ανωμαλίες στα σπερματοζωάρια ενός άνδρα. Πιο συγκεκριμένα, οι ανωμαλίες αυτές δυσκολεύουν ή εμποδίζουν τη γονιμοποίηση ενός ωαρίου.

Μπορεί η εξωσωματική και τα φάρμακα IVF να προκαλέσουν πρόωρη εμμηνόπαυση;

Τι είναι η εμμηνόπαυση και τι η πρόωρη εμμηνόπαυση; Η εμμηνόπαυση είναι η φυσιολογική παύση της εμμήνου ρύσης. Αποτελεί μια σημαντική μετάβαση στη ζωή της γυναίκας. Κατά κανόνα, οι γυναίκες εισέρχονται στην εμμηνόπαυση στις αρχές της 5ης δεκαετίας της ζωής τους, με τη μέση ηλικία να κυμαίνεται μεταξύ 51 και 52 ετών.

Επηρεάζει ο θυρεοειδής τη γονιμότητα;

Τι είναι ο θυρεοειδής αδένας και τι σχέση έχει με την γονιμότητα; Ο θυρεοειδής είναι ένας μικρός αδένας, σε σχήμα πεταλούδας, που βρίσκεται στο λαιμό και ελέγχει τον μεταβολισμό. Εκκρίνει ορμόνες που ρυθμίζουν διάφορες σωματικές λειτουργίες, από τα επίπεδα ενέργειας και το βάρος έως τη διάθεση.

Μετά την εμβρυομεταφορά: οι επόμενες ημέρες

Οι Πρώτες Ώρες και Μέρες Μετά την εμβρυομεταφορά, η γυναίκα παραμένει στην μονάδα για 30 λεπτά. Επιστρέφει στο σπίτι και στις δραστηριότητες της αλλά η καθημερινή ξεκούραση είναι απαραίτητη. Τα έμβρυα εμφυτεύονται περίπου 1-2 μέρες μετά την διαδικασία της εμβρυομεταφοράς όταν πρόκειται για βλαστοκύστες και 4-5 ημέρες μετά την διαδικασία για έμβρυα 2ης ή 3ης μέρας .

Προετοιμασία για την Εμβρυομεταφορά, όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Η Διαδικασία της Εμβρυομεταφοράς Πριν την εμβρυομεταφορά θα χρειαστεί να έχετε πιεί περίπου 1 λίτρο νερό πριν γίνει η διαδικασία και να μην έχετε ουρήσει. Δεν χρειάζεται να είστε νηστική και θα πρέπει να έχετε πάρει την πρωινή σας αγωγή .

Τι είναι ο προεμφυτευτικός γενετικός έλεγχος (PGT)

Ο προεμφυτευτικός γενετικός έλεγχος (PGT-Preimplantation genetic testing ) είναι μια διαδικασία που χρησιμοποιείται για τον έλεγχο του γενετικού υλικού των εμβρύων που προκύπτουν από εξωσωματική γονιμοποίηση (IVF), πριν την εμβρυομεταφορά. Ο σκοπός του είναι να εντοπίσει τυχόν γενετικές ανωμαλίες στα έμβρυα, ώστε να αυξηθούν οι πιθανότητες γέννησης ενός υγιούς παιδιού.

Έλεγχος γονιμότητας: Μην αφήνεις τίποτα στη τύχη

Ο φόβος της υπογονιμότητας είναι μια κοινή ανησυχία που επηρεάζει τόσο τους άνδρες όσο και τις γυναίκες, ακόμα και αν βρίσκονται μακριά από την ιδέα απόκτησης ενός παιδιού. Φυσικά δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς το λόγο. Πολύ συχνά ακούμε για περιπτώσεις υπογονιμότητας, που ήταν άγνωστες στους πάσχοντες, έως ότου προσπαθήσουν να κάνουν παιδιά.

Φυσική σύλληψη μετά από εξωσωματική: Συμβαίνει πολύ πιο συχνά από ότι νομίζετε

Πολλές φορές έχουμε ακούσει ιστορίες για γυναίκες που μετά από μία επιτυχή IVF, έχουν καταφέρει να συλλάβουν δεύτερη φορά με απόλυτα φυσικό τρόπο. Η σύγχρονη επιστημονική έρευνα έρχεται να επιβεβαιώσει με ευρήματα τη συγκεκριμένη διαπίστωση