Κρυοσυντήρηση - Δρ. Δήμητρα Κύρου

Σκέφτεσαι το μέλλον; Σκέψου την Κρυοσυντήρηση και φτιάξε οικογένειά, όποτε εσύ θέλεις!

Η κρυοσυντήρηση είναι μια μέθοδος που δίνει τη δυνατότητα σε άνδρες και γυναίκες να διατηρήσουν τη γονιμότητά τους και να φτιάξουν οικογένεια όταν αυτοί το επιθυμούν. Η κρυοσυντήρηση αφορά ωαρία, σπέρμα αλλά και έμβρυα. Έτσι, “παγώνουμε” τον χρόνο και διατηρούμε τη δυνατότητα αναπαραγωγής για το μέλλον.

Επιλογή για Γυναίκες: Κρυοσυντήρηση Ωαρίων

Η κρυοσυντήρηση ωαρίων είναι η διαδικασία κατά την οποία συλλέγουμε τα ωάρια , τα καταψύχουμε και τα αποθηκεύουμε για μελλοντική χρήση. Αυτή η διαδικασία είναι ιδανική για γυναίκες με πρόθεση να διατηρήσουν τη γονιμότητά τους και να αναβάλλουν τη δημιουργία οικογένειας για μελλοντικό χρόνο.

Διαδικασία Κρυοσυντήρησης Ωαρίων:

 1. Ορμονική Διέγερση: Η διαδικασία ξεκινά με τη χορήγηση ορμονών για τη διέγερση των ωοθηκών ώστε να παράγουν πολλαπλά ωάρια.
 2. Συλλογή Ωαρίων: Ακολουθεί η συλλογή των ωαρίων μέσω μιας μικρής χειρουργικής επέμβασης που ονομάζεται ωοληψία.
 3. Κατάψυξη Ωαρίων: Τα συλλεγμένα ωάρια αργότερα καταψύχονται με ταχύτατη ψύξη για την αποφυγή του σχηματισμού κρυστάλλων πάγου, διασφαλίζοντας την ακεραιότητά τους.

Λόγοι Κατάψυξης Ωαρίων:

 – Επαγγελματική Σταδιοδρομία: Πολλές γυναίκες επιλέγουν να επικεντρωθούν στην καριέρα τους προτού δημιουργήσουν οικογένεια.

 – Υγεία: Η κρυοσυντήρηση είναι ιδανική για γυναίκες που πρόκειται να υποβληθούν σε θεραπεία για καρκίνο ή άλλες ιατρικές παθήσεις που ίσως επηρεάσουν τη γονιμότητά τους.

 – Αναβολή Μητρότητας: Κάποιες γυναίκες μπορεί να μην έχουν βρει τον κατάλληλο σύντροφο και να επιθυμούν να διατηρήσουν την επιλογή της μητρότητας για αργότερα.

Κρυοσυντήρηση - Δρ. Δήμητρα Κύρου

Επιλογή για Άνδρες: Κρυοσυντήρηση Σπέρματος

Στην κρυοσυντήρηση σπέρματος, τα δείγματα σπέρματος καταψύχονται και αποθηκεύονται όπως και στην κατάψυξη ωαρίων. Αυτή η μέθοδος είναι πολύτιμη για όσους άνδρες σκέφτονται να διασφαλίσουν τη γονιμότητά τους παρά τις δυσμενείς συνθήκες ή καταστάσεις που ενδεχομένως αντιμετωπίζουν.

Διαδικασία Κρυοσυντήρησης Σπέρματος:

 1. Συλλογή Δείγματος: Το δείγμα σπέρματος συλλέγεται είτε στο σπίτι είτε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην κλινική.
 2. Αξιολόγηση Δείγματος: Το δείγμα στην συνέχεια αξιολογείται για την ποιότητά του και παράλληλα πραγματοποιείται έλεγχος για σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.
 3. Κατάψυξη Σπέρματος: Καταλήγοντας, το δείγμα καταψύχεται και αποθηκεύεται σε συνθήκες πολύ χαμηλής θερμοκρασίας.

Λόγοι Κρυοσυντήρησης Σπέρματος:

 – Ιατρικοί Λόγοι: Για παράδειγμα, οι θεραπείες για καρκίνο ή άλλες σοβαρές ασθένειες επηρεάζουν τη γονιμότητά τους.

 – Επαγγελματικές Υποχρεώσεις: Οι άνδρες, οπως και οι γυναίκες παραπάνω που επικεντρώνονται στην καριέρα τους, μπορούν να εξασφαλίσουν την ύπαρξη του γενετικού τους υλικού για μελλοντική χρήση.

 – Προοδευτική Πτώση Ποιότητας Σπέρματος: Όσοι άνδρες παρατηρούν μείωση στην ποιότητα του σπέρματός τους με την πάροδο του χρόνου μπορούν να διατηρήσουν υγιή δείγματα για μελλοντική χρήση.

Κρυοσυντήρηση - Δρ. Δήμητρα Κύρου

Επιλογή για Ζευγάρια: Κρυοσυντήρηση Εμβρύων

Η κρυοσυντήρηση εμβρύων, μια μέθοδος που επιτρέπει την αποθήκευση εμβρύων σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες για μελλοντική εμφύτευση, έχει γνωρίσει τεράστια πρόοδο χάρη στην επαναστατική τεχνική της υαλοποίησης. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, τα έμβρυα εκτίθενται σε ειδικές λύσεις κρυοπροστασίας και τοποθετούνται σε στεγανά κλειστές παγιέτες. Στη συνέχεια, βυθίζονται απευθείας σε υγρό άζωτο στους -196°C, όπου μπορούν να αποθηκευτούν για μεγάλο χρονικό διάστημα, διατηρώντας υψηλά ποσοστά επιβίωσης που αγγίζουν έως και το 95%.

Διαδικασία Κρυοσυντήρησης Εμβρύων:

 1. Διέγερση Ωοθηκών: Η διαδικασία ξεκινά με τη φαρμακευτική διέγερση των ωοθηκών για την παραγωγή πολλαπλών ωαρίων.
 2. Γονιμοποίηση: Τα ωάρια γονιμοποιούνται με σπέρμα στο εργαστήριο για τη δημιουργία εμβρύων.
 3. Κατάψυξη εμβρύων: Τα έμβρυα καταψύχονται. Μετέπειτα αποθηκεύονται σε συνθήκες πολύ χαμηλής θερμοκρασίας.

Λόγοι Κρυοσυντήρησης Εμβρύων:

 – Επικείμενη Θεραπεία Κατά του Καρκίνου: Ζευγάρια που αντιμετωπίζουν θεραπεία για καρκίνο μπορούν να καταψύξουν έμβρυα πριν από την έναρξη της θεραπείας.

 – Μη Ιδανικές Συνθήκες Ενδομητρίου: Εάν κατά τη διάρκεια του κύκλου εξωσωματικής γονιμοποίησης το ενδομήτριο δεν είναι έτοιμο να δεχθεί τα έμβρυα, αυτά μπορούν να καταψυχθούν για μελλοντική εμφύτευση.

 – Υπερδιέγερση Ωοθηκών: Σε περιπτώσεις συνδρόμου υπερδιέγερσης ωοθηκών, η κρυοσυντήρηση εμβρύων επιτρέπει την εμβρυομεταφορά σε έναν μεταγενέστερο, ασφαλέστερο κύκλο.

 – Προγραμματισμένη Εμβρυομεταφορά: Χάρη στην τεχνική της υαλοποίησης, ζευγάρια μπορούν να προγραμματίσουν την εμβρυομεταφορά όταν οι συνθήκες είναι ιδανικές, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες επιτυχίας.

Η κρυοσυντήρηση αποτελεί ξεκάθαρα μια ασφαλή και αποτελεσματική μέθοδο για τη διατήρηση της γονιμότητας. Είτε πρόκειται για ωάρια, σπέρμα ή έμβρυα, η σύγχρονη τεχνολογία εξασφαλίζει υψηλά ποσοστά επιβίωσης και επιτυχίας. Και παρέχει τη δυνατότητα στους ανθρώπους να δημιουργήσουν οικογένεια όταν το επιθυμούν.

Γιατί να επιλέξετε την κρυοσυντήρηση με την γιατρό Δρ. Κύρου;

Αν σκέφτεστε το μέλλον και θέλετε να διασφαλίσετε τη δυνατότητα της αναπαραγωγής σας, η κρυοσυντήρηση είναι η ιδανική λύση. Επικοινωνήστε σήμερα με τη Δρ. Κύρου Δήμητρα MD, PhD, γυναικολόγο εξειδικευμένη στη διερεύνηση της υπογονιμότητας και την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή. Μάθετε περισσότερα για τις διαθέσιμες επιλογές και πώς μπορείτε να διατηρήσετε τη γονιμότητά σας για το μέλλον. Βρισκόμαστε εδώ για να σας υποστηρίξουμε σε κάθε βήμα της διαδικασίας, εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή φροντίδα και τα υψηλότερα ποσοστά επιτυχίας.

Συχνές Ερωτήσεις

Τι είναι η κρυοσυντήρηση και σε ποιους απευθύνεται;

Η κρυοσυντήρηση είναι η διαδικασία κατάψυξης και αποθήκευσης ωαρίων, σπέρματος ή εμβρύων σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες (-196°C) για μελλοντική χρήση. Απευθύνεται σε άνδρες και γυναίκες που θέλουν να διατηρήσουν τη γονιμότητά τους για διάφορους λόγους, όπως η καριέρα, η υγεία, η αναβολή της τεκνοποίησης ή η προγραμματισμένη εγκυμοσύνη.

Ποιες είναι οι διαθέσιμες επιλογές κρυοσυντήρησης;

 • Κρυοσυντήρηση Ωαρίων
 • Κρυοσυντήρηση Σπέρματος
 • Κρυοσυντήρηση Εμβρύων

Ποια είναι τα οφέλη της κρυοσυντήρησης;

 • Διατήρηση της γονιμότητας. Η κρυοσυντήρηση δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους να τεκνοποιήσουν σε μελλοντικό χρόνο, ανεξάρτητα από την ηλικία ή τις ιατρικές τους καταστάσεις.
 • Ευελιξία στην τεκνοποίηση όταν είστε έτοιμοι, χωρίς χρονικούς περιορισμούς.
 • Αύξηση των πιθανοτήτων επιτυχίας. Η σύγχρονη τεχνολογία κρυοσυντήρησης προσφέρει υψηλά επιτυχίας στην εξωσωματική γονιμοποίηση.